Concertlezing De Jaargetijden van Vasks in Franeker

Op uitnodiging van de pianodocenten Reina en Rik Willemse brengen Jan Brokken (tekst) en Marcel Worms (piano) op zondagmiddag 24 aprilhun nieuwe verrassende programma De jaargetijden van Vasks inFraneker. Jan Brokken leest teksten voor uit zijn non-fictie boek Baltische zielen, Marcel Worms speelt De Jaargetijden van de Letse componistPēteris Vasks. Het programma bestaat uit vier delen: Winter, Voorjaar, Zomer, Herfst. Marcel Worms nam hem pianowerk afgelopen zomer in Riga met de componist door en maakte in het najaar een cd-opname. De tragische geschiedenis van de Baltische landen en de stelselmatige vernietiging van de natuur inspireerden Pēteris Vasks (Aizpute, 1946) tot het pianowerk De Jaargetijden, dat vol dreiging zit en vol pracht. Met Arvo Pärt geldt Pēteris Vasks als een van de belangrijkste Baltische componisten. De teksten van Jan Brokken zijn even aangrijpend als de muziek.

organisatie&reserveren: www.pianopraktijpp.nl