Jan Brokken over De Kozakkentuin in Schijndel

Op uitnodiging van de Stichting Vrienden van het Museum Jan Heestershuis geeft Jan Brokken op maandag 29 februari een lezing over zijn nieuwe boek De Kozakkentuin in het Napoleonskerkje in Schijndel. De Kozakkentuin doet op aangrijpende wijze verslag van de vriendschap tussen de jonge officier van justitie Alexander von Wrangel en de verbannen schrijver Fjodor Michajlovitsj Dostojevski in Siberië. Jan Brokken beschrijft de strijd van een rebelse schrijver tegen een verrot systeem en de hulp die hij daarbij krijgt van een jonge jurist die gruwt van corruptie en onrecht. In de Siberische woestenij wordt zowel de schrijver als de procureur verliefd op een getrouwde vrouw, wat gecompliceerd was halverwege de 19e eeuw. Jan Brokken vertelt over de ontstaansgeschiedenis van De Kozakkentuin, het tijdloze van vriendschap, de nieuwe impuls die hij de historische roman heeft willen geven, zijn fascinatie voor Rusland en de rol en de betekenis van Dostojevski in de literatuur. In de pauze zal Jan Brokken signeren.

 

 

Datum: 29 februari

aanvang: 20.00 uur

plaats: Napoleonskerkje

Hoofdstraat 150

5481 AJ Schijndel

organisatie&reserveren: www.vriendenjanheesters.nl