Alessandro Baricco in gesprek met Jan Brokken op de Salone Internazionale del Libro di Torino

Een bijzonder evenement op vrijdag 19 mei op de Internationale Boekenbeurs van Turijn: een van de grootste Italiaanse schrijvers van dit moment, Alessandro Baricco, gaat in gesprek met Jan Brokken over zijn boeken Baltische zielen en De Kozakkentuin. Op nadrukkelijk verzoek van Alessandro Baricco, die  juist deze twee boeken wil presenteren aan het Italiaanse publiek. Veel verbindt beide schrijvers: hun liefde voor de muziek (Baricco wijdde zijn eerste boek aan Rossini, Brokken maakte ook in Italië diepe indruk met zijn boek over de Russische pianist Youri Egorov), hun reislust en hun mysterieuze wijze van vertellen. Alessandro Baricco zal wel voor eeuwig de schrijver van het schitterende Zijde blijven, ofschoon zijn oeuvre breder en veelzijdiger is. Jan Brokken’s Baltische zielen (Anime baltiche) is al twee jaar lang een enorm succes in Italië, het boek is inmiddels aan de 8ste druk toe. Ook De Kozakkentuin (Il giardino dei cossachi), waarvan in een half jaar tijd 10.000 exemplaren zijn verkocht, maakt veel los bij de Italiaanse lezers. Voor Alessandro Baricco verdient hij echter een nog veel groter lezerspubliek omdat hij in zijn boeken onbekende werelden tevoorschijn tovert.

Signeren: na afloop, het gesprek tussen Alessandro Baricco en Jan Brokken zal anderhalf uur duren
Voertaal: Frans met Italiaanse simultaanvertaling