Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Breda

Op vrijdag 2 februari geeft Jan Brokken de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in het Centrum voor de Kunsten De Nieuwe Veste in Breda. In dit actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq speciaal voor dit programma heeft geschreven. Hawar Tawfiq ontvluchtte het noorden van Irak en kreeg na een lange procedure politiek asiel in Nederland.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Kirstin Niederstrasser tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

Datum: 2 februari

aanvang: 20.15 uur

plaats: De Nieuwe Veste

Molenstraat 6

Kerkstraat 2

4811 GS Breda

entree: 19 euro (inclusief consumptie)

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.nieuweveste.nl