Jan Brokken&Lidy Blijdorp&Tobias Borsboom Mata Hari en de Muzen in Leeuwarden

Op zaterdagmiddag 27 januari geven Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello), Tobias Borsboom (piano) de concertlezing Mata Hari en de Muzen in het Fries Museum in Leeuwarden. Geen betere plek om bij Mata Hari stil te staan dan in haar geboortestad Leeuwarden – in 2018 ook nog eens de culturele hoofdstad van Europa. Vooraf of na afloop van de voorstelling kunnen de bezoekers de alom geroemde tentoonstelling Mata Hari, de mythe en het meisje bezoeken. Afgelopen najaar verscheen de volledige bijgewerkte en herziene heruitgave van Jan Brokken’s allereerste boek, Mata Hari, de ware en de legende. Inmiddels is de 4e druk van dat boek verschenen. Nog altijd is het Friese meisje Greetje Zelle, dat als oosterse naaktdanseres een van de grootste sterren van de Parijse Belle Epoque werd, een legende. Ministers, hoge militairen en componisten (Debussy, Puccini, Massenet) bracht zij in verrukking. Met als thema Mata Hari’s prestaties als danseres stelde Jan Brokken met Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) een programma samen waarin de sfeer van de Belle Epoque schitterend wordt opgeroepen dankzij muziek van Gabriel Fauré, Claude Debussy, Maurice Ravel, Erik Satie en Jules Massenet.

 

Datum: 27 januari

aanvang: 14.30

duur van het programma: 2×45 minuten

boekverkoop en signeren: in de pauze

plaats: Fries Museum

Wilhelminaplein 92

Leeuwarden

organisatie&reserveren: www.friesmuseum.nl

N.B. Gezien de grote belangstelling voor dit programma is tijdig reserveren gewenst. Parkeergarage Zaailand ligt onder het museum, de afstand tot trein-en busstation is 5 minuten.