Concertlezing Jan Brokken De weg naar de vrijheid i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet in Oisterwijk

Op zondag 17 maart geeft Jan Brokken de concertlezing De weg naar de vrijheid met het Berlage Saxophone Quartet in theater Tiliander in Oisterwijk. In dit bijzonder actuele programma vertelt Jan Brokken episodes uit zijn boeken In het huis van de dichter, Baltische zielen, De Kozakkentuin en De gloed van Sint-Petersburg. Het Berlage Saxophone Quartet voert werken uit van Modest Moessorgski, Erwin Schulhoff, Arvo Pärt, Dmitri Sjostakovitsj en Hanns Eisler. Plus het werk De tocht dat de Koerdische componist Hawar Tawfiq, die het noorden van Irak ontvluchtte en na een lange procedure politiek asiel kreeg in Nederland, speciaal voor dit programma heeft geschreven.

Het Berlage Saxophone Quartet, bestaande uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Juani Palop Tecles tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon, won in 2013 de Dutch Classical Talent Award en in 2015 de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller.” – dagblad BN De Stem  

 

Voorafgaand aan de concertlezing geeft Leo Wolfs een introductie over de saxofoon (van 11.00 tot 12.00 uur). Vervolgens kan een lunch  genoten worden. Het programma De weg naar de vrijheid begint om 12.30 uur

 

Datum: 17 maart

aanvang: 12.30 uur (zie hierboven)

plaats: Tiliander

Spoorlaan 82c

Oisterwijk

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.tiliander.nl