Cisca Dresselhuys interviewt Jan Brokken over zijn werk, de oorlog, de film, in Filmtheater Hilversum

Op dinsdag 19 maart een bijzonder programma in het Filmtheater Hilversum. Cisca Dresselhuys interviewt Jan Brokken over zijn werk, de boeken De vergelding en De rechtvaardigen, de oorlog en het schrijven over ware gebeurtenissen. Na het interview en vragen uit het publiek wordt de film Bankier van het verzet vertoond. Jan Brokken: ‘Die film heb ik nog niet gezien, maar ik ben heel benieuwd. De producent en de scenarioschrijver van deze film buigen zich nu over De vergelding. Het is natuurlijk speciaal: hoe verfilm je een waar gebeurd verhaal? Van de eerste grote Nederlandse oorlogsfilm, De overval, gebaseerd op de overval van een verzetsgroep op de gevangenis in Leeuwarden, schreef dr. L. de Jong het scenario. Om vooral te laten blijken dat er niet gesjoemeld zou worden met de feiten.’

Datum: 19 maart

aanvang: 19.30 uur (gesprek), 21.00 uur (film)

plaats: Filmtheater Hilversum

Herenplein 5

1211 DR Hilversum

reserveren&kaartverkoop: www.filmtheaterhilversum.nl