GEANNULEERD 8 november – Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano), Eleonore Pameijer (fluit): Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Brielle

Helaas opnieuw geannuleerd vanwege Covid-19

Op uitnodiging van de Stichting Behoud Synagoge Brielle brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op zondag 8 november hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in het BRESTheater in Brielle. Naar aanleiding van zijn boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog vertelt Jan Brokken over het wegmoffelen van afschuwelijke of beschamende oorlogsgebeurtenissen. Hij belicht tevens de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werken verboden waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van Dick Kattenburg, Leo Smit, Marius Flothuis, Rosy Wertheim en Nico Richter. Van hen overleefden alleen Marius Flothuis en Rosy Wertheim de oorlog; Dick Kattenburg, Leo Smit en Nico Richter werden slachtoffer van de Shoah.

NB deze voorstelling zou oorspronkelijk op 29 maart in de Sjoel van Brielle gehouden worden in het kader van 75 jaar bevrijding. Vanwege Covid-19 vindt de voorstelling nu plaats in het veel ruimere BRESTheater in Brielle (200 zitplaatsen). 

Datum: 8 november

aanvang: 14.30 uur

boek- en cdverkoop, signeren: in de pauze

locatie: BRESTheater

             Reede 2A

             3232 CV Brielle

organisatie&reserveren&kaartverkoop: www.desjoelbrielle.nl