Jan Brokken (tekst) & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) muziek- en tekstprogramma ‘De rechtvaardigen’ in Velp

Op uitnodiging van boekhandel Jansen & De Feijter brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op dinsdag 8 maart hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma De rechtvaardigen in de Grote Kerk in Velp. Het programma zou eerder op 12 november uitgevoerd worden, maar kon niet doorgaan vanwege de corona maatregelen. Toegangsbewijzen van 12 november blijven geldig voor deze concertlezing.

Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit zijn internationale bestseller De rechtvaardigen, één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, en één over geredde Joodse vluchtelingen Leo en Bella Adler.

Aangrijpende verhalen over een van de grootste reddingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog.

Lidy Blijdorp (zij maakte onlangs diepe indruk met haar optreden in Podium Witteman) en Tobias Borsboom voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, de Nederlandse componist Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel (Kaddisj, het Joodse gebed voor de doden), Max Bruch, Ernest Bloch (o.a. het meeslepende Prayer) en Franz Schubert.

Boekverkoop: Jan Brokken signeert in de pauze.

datum: 8 maart

aanvang: 20.00 uur

pas: coronapas verplicht

plaats: Grote Kerk,

Kerkstraat 32,

6883 HT Velp

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.eenpassievoorboeken.nl