‘[De blinde passagiers] is nog steeds brandend actueel.’ ★★★★ Lezersbespreking op Chicklit.nl

‘Jan Brokken wordt beschouwd als een grootmeester in de documentaire-roman en de reisverhalen. Vijfentwintig jaar na zijn oorspronkelijke verschijningsdatum werd De blinde passagiers opnieuw uitgegeven met een nawoord van de auteur zelf. De roman is nog steeds brandend actueel. De stijl van Brokken getuigt van een grote eenvoud, epische verhaalkracht en blijvende spanning. Hoewel het een roman is, zijn heel wat zaken autobiografisch. Brokken schrijft deze roman in de grote traditie van de zeeromans die we kennen van Jan de Hartog en Johan Fabricius, maar De blinde passagiers is veel meer dan dat. (…) Hoewel ‘De blinde passagiers’ een roman is, herkennen we natuurlijk Brokken als de fantastische documentaire- en reisverhaalschrijver die hij is. Zowel de plaatsen waar wordt aangelegd, de beschrijvingen van de zee in al haar facetten, de wind en het water, als het leven op het schip zelf zijn met grote precisie, gedetailleerd en vol passie beschreven.’ ★★★★ – Chris Mattheeuws op Chicklit.nl

Lees hier de volledige recensie.