‘De rechtvaardigen’ internationaal

De Franse rechten voor De rechtvaardigen zijn gekocht door Les Editions Noir sur Blanc in Lausanne, Zwitserland. Noir sur Blanc geeft zowel in het Frans als in het Pools uit. Eerder publiceerde Jan Brokken de Poolse editie van Baltische zielen bij de uitgeverij.

De Tsjechische rechten voor De rechtvaardigen zijn gekocht door uitgeverij Torden. Dezelfde uitgeverij zal ook de Slowaakse vertaling van De rechtvaardigen publiceren.

De presentatie van de Litouwse vertaling van De rechtvaardigen zal gepaard gaan met een expositie over de hoofdpersoon, de Nederlandse consul Jan Zwartendijk.

De Engelse uitgeverij Scribe UK heeft besloten de publicatie van The Just te vervroegen naar 2 maart 2021.

De Russische uitgeverij Historia, die medio 2021 de Russische vertaling van De rechtvaardigen publiceert, heeft ook de rechten gekocht van Baltische zielen.

Boekhandel Mardilibri in Portoferraio op het eiland Elba heeft I giusti uitgeroepen tot het hoopvolste boek van 2020. I giusti kreeg eerder dit jaar de prijs van de Italiaanse boekverkopers. Een van hen gaf Jan Brokken het mooist denkbare compliment: ‘Het is even aangrijpend als Tsjechovs Reis naar Sachalin.’