Online lezing over ‘De tuinen van Buitenzorg’ in Den Haag

 Op uitnodiging van de Vereniging Onbeperkt Lezen in Den Haag geeft Jan Brokken op donderdag 25 maart van 15.00 tot 16.00 uur een videolezing over de ontstaansgeschiedenis van zijn jongste boek, De tuinen van Buitenzorg.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, naar een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek over de fascinatie voor andere culturen.

 

Datum: 25 maart

tijd: 15.00 tot 16.00 uur

plaats: Jan Brokken geeft de videolezing vanuit zijn huis in Amsterdam

organisatie&informatie over videolink: www.onbeperktlezen.nl