Jan Brokken (tekst) & Lidy Blijdorp (cello) & Tobias Borsboom (piano) programma ‘De rechtvaardigen’ in de Hermitage in Amsterdam

Op het kader van Winteravonden aan de Amstel  brengen Jan Brokken (tekst), Lidy Blijdorp (cello) en Tobias Borsboom (piano) op zondag 10 december hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma De rechtvaardigen in de Kerkzaal van de Hermitage in Amsterdam..

Jan Brokken draagt twee verhalen voor uit De rechtvaardigen, één over de redder, de Nederlandse consul in Litouwen, Jan Zwartendijk, en één over geredde Joodse vluchtelingen Leo en Bella Adler. Aangrijpende verhalen over een van de grootste reddingsoperaties uit de Tweede Wereldoorlog.

Lidy Blijdorp en Tobias Borsboom voeren werken uit van Dmitri Sjostakovitsj, de Nederlandse componist Henriëtte Bosmans, Maurice Ravel (Kaddisj, het Joodse gebed voor de doden), Max Bruch, Ernest Bloch (o.a. het meeslepende Prayer) en Franz Schubert.

Boekverkoop: Jan Brokken signeert na afloop.

 

Datum: 10 december

Aanvang: 16.30 uur

Duur: 16.30 uur tot 18.00 uur zonder pauze

Plaats: Kerkzaal,

De Hermitage,

Nieuwe Prinsengracht 26-11

1018 XJ Amsterdam

Informatie & reserveren & kaartverkoop: www.winteravondenaandeamstel.nl