Livestream over De tuinen van Buitenzorg in Soest

Op uitnodiging van de Stichting Literaire Activiteiten Soest en in samenwerking met Boekhandel van der Veen in Soest voert Karin Haar op donderdag 22 april een livestream gesprek met Jan Brokken over zijn jongste boek, De tuinen van Buitenzorg. Van 20.00 tot 21.00 uur,  online, vanuit boekhandel Van der Veen in Soest. Vervolgens kunnen kijkers vragen stellen via facebook.

Als Jan Brokken op de radio De tuinen van Buitenzorg van Leopold Godowsky hoort, herinnert hij zich de brieven die zijn moeder vanuit Java en Celebes aan haar in Nederland achtergebleven zus schreef. Het is het begin van een speurtocht, naar zijn moeder voor ze zijn moeder werd, naar een vrouw van 23 die met een gretige nieuwsgierigheid de Javanen, Makassaren, Boeginezen en Toradja’s tegemoet treedt en hun talen leert spreken, lezen en schrijven. Een vrouw die grote tegenslagen te verwerken krijgt maar geen moment haar respect voor de Indische volken en hun cultuur verliest, tot de oorlog haar dwingt het hoofd te buigen. Tegelijkertijd beschrijft Brokken hoe Leopold Godowsky met hulp van de Indische componist Paul Seelig tot zijn meesterwerk de Java Suite kwam. De tuinen van Buitenzorg is een parel van een boek over de fascinatie voor andere culturen.

 

Datum: 22 april

tijd: 20.00 tot 21.00 uur, vervolgens vragen van het publiek,  tot 21.30 uur

plaats: Jan Brokken geeft het videovraaggesprek vanuit Boekhandel van der Veen in Soest en signeert na afloop

organisatie&informatie over videolink&aanmelden: secretariaat@slas-soest.nl