Concertlezing Jan Brokken i.s.m. het Berlage Saxophone Quartet ‘Met Mozart in de jungle’, Velp

Op uitnodiging van de Mozartkring Velp/Berg en Dal/Gelre-Niederrrhein geeft Jan Brokken op zondag 10 oktober de concertlezing Met Mozart in de jungle in samenwerking met het Berlage Saxophone Quartet in Velp. Jan Brokken vertelt episodes uit zijn boeken Jungle Rudy en Mijn kleine waanzin, het Berlage Saxophone Quartet voert enkele delen uit de Goldberg Variaties van J.S. Bach uit (arr. P.Vigh), W.A. Mozart, Hobokwartet in F, KV 370 (arr. Christoph Enzel), W.A. Mozart, vierde deel uit Strijkkwartet nr. 15 in D. KV 421 (arr. P.Vigh), L. v. Beethoven, eerste deel Strijkkwartet nr. 14 in cis, op. 131 (arr. P.Vigh).

Het Berlage Saxophone Quartet bestaat uit Lars Niederstrasser sopraansaxofoon, Peter Vigh altsaxofoon, Juani Palop tenorsaxofoon en Eva van Grinsven baritonsaxofoon. Het Berlage Kwartet was in 2013 winnaar van de Dutch Classical Talent Award en in 2015 van de Kersjesprijs.

“Wat een weldadige frisse bries in het traditionele kwartet-landschap. De speelvreugde van de ware meesters springt meteen over op het publiek.” – Valentine Erben, cellist van het Alban Berg Quartet

“Jan Brokken is niet alleen een meesterlijk schrijver maar ook een weergaloos verteller met een heel symfonieorkest in zijn stem.” – dagblad BN De Stem  

 

Datum: 10 oktober

aanvang: 15.00 uur

plaats: Grote Kerk

Kerkstraat 32,

Velp

entree: leden gratis/ niet leden 17. 00 euro

reserveren&kaartverkoop: www.mozartkring.nl