Jan Brokken te gast op het festival Incroci di civiltà in Venetië

Op uitnodiging van professor Flavio Gregori en de Ca’Foscari Universiteit van Venetië is Jan Brokken te gast op het literaire festival Incroci di civiltà in Venetië. Aanleiding voor de uitnodiging is het werk van Brokken in het algemeen en de Italiaanse vertaling van Stedevaart in het bijzonder. L’Anima delle città is vertaald door Claudia Cozzi en verschijnt bij uitgeverij Iperborea. Op donderdag 4 november gaat Jan Brokken in gesprek met schrijver en journalist Hans Maarten van den Brink en met de Italiaanse radio-journalist Pietro Del Soldà. De bijeenkomst is bedoeld voor studenten literatuur en cultuurwetenschappen maar is toegankelijk voor publiek. Aanvang: 18.30 uur. Alleen al de plaats is een bezoek waard: de Salone Maggiore van de Scuola Grande di San Rocco (zie foto) in Venetië. De voertaal is Nederlands met Italiaanse simultaanvertaling. Het evenement kan plaatsvinden dankzij steun van de Nederlandse ambassade in Italië.

 

Datum: donderdag 4 november

aanvang: 18.30 uur

plaats: Scuola Grande di San Rocco.

San Polo 3052

30125 Venezia

informatie&reserveren&kaartverkoop: www.unive.it//incrocidicilvaltà