Jan Brokken te gast bij Dudok Quartet in Amsterdam

Op een feestelijke avond in de Amstelkerk in Amsterdam vieren de musici van het Dudok Quartet op zaterdag 30 oktober de internationale release van hun album: Brahms – Complete String Quartets & String Quintet no. 2. Bijzondere gast op deze release-avond is de internationaal gevierde schrijver Jan Brokken. Hij zal voorlezen uit het essay dat hij op verzoek van het Dudok Quartet schreef over Johannes Brahms en diens derde strijkkwartet. Het Dudok Quartet zal live muziek van het album ten gehore brengen. Een prachtige manier om dieper door te dringen in de muziek van Brahms. De Dudoks benaderen Brahms’ muziek als ‘spel’. Door de stukken maandenlang steeds opnieuw te spelen en te onderzoeken, ontdekken ze steeds meer hun eigen stem in Brahms’ muziek. Een vaste ‘medespeler’ is voor hen het publiek. Hoe reageert dat op de langzaam fijngeslepen interpretatie? Voor de uitvoering van Brahms kozen Judith van Driel en David Faber voor darmsnaren. Op de avond en in het programmaboekje leggen zij uit waarom. Een fantastisch interessante avond voor de echte muziekliefhebber. In een ook nog eens warme en intieme omgeving: de houten Amstelkerk. In de pauze signeren de musici de dubbel-cd.

 

 

Datum: zaterdag 30 oktober

aanvang: 20.15 uur (zaal open 19.30 uur)

plaats: Amstelkerk,

Amstelveld 10,

Amsterdam

entree: 20 euro (incl. servicekosten en drankje)

informatie&reserveren&kaartverkoop: