Jan Brokken over ‘De kampschilders’ in Heemstede

Op donderdag 27 oktober 2022 geeft Jan Brokken een  lezing over zijn nieuwste boek De kampschilders bij Boekhandel Blokker in Heemstede.

De kunsten bloeiden in de jaren dertig op Bali. Vanuit de hele wereld trokken kunstenaars naar het eiland en raakten geïnspireerd en betoverd door de Balinese cultuur. Onder hen ook de schilders Rudolf Bonnet, Willem Hofker en Maria Hofker-Rueter. Maar aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. Bonnet en de beide Hofkers kwamen in een jappenkamp op Celebes terecht, Rudolf en Willem in hetzelfde kamp als Han, de vader van Jan Brokken, Maria in hetzelfde kamp als zijn moeder Olga. Op ingenieuze en ongeëvenaarde wijze verweeft Brokken hun lotgevallen. Hij wekt het rijke culturele leven op Bali tot leven, maakt de voortdurende angst in het kamp op indringende wijze invoelbaar en laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.  Met De kampschilders bewijst Jan Brokken zich opnieuw als een briljant verteller en als literaire non-fictieschrijver nummer 1 die de grote historisch feiten navoelbaar en de kleine persoonlijke geschiedenissen magisch kan maken.

Datum: 27 oktober 2022
Aanvang: 20.00 uur
Signeren: in de pauze en na afloop
Plaats: Boekhandel Blokker
Binnenweg 138
2101 JP Heemstede

Reserveren&kaartverkoop: www.boekhandelblokker.nl of info@boekhandelblokker.nl