Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Eindhoven

Op uitnodiging van het Podium Klassiek Eindhoven brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zondagmiddag 10 september hun alom bejubelde programma Heimwee in Eindhoven.

Niets is menselijker dan het verlangen naar het verloren vaderland. In het programma Heimwee draait alles om het grote heimwee, zoals de Rus Alexander Glazoenov voelde toen hij in Parijs zijn grandioze saxofoonkwartet schreef. Zoals componist Aftab Darvishi, die terugdenkt aan haar thuisland Iran, dat ze verliet om in Nederland te gaan studeren. En net als schrijver en meesterverteller Jan Brokken die in Pagodes van Claude Debussy het Nederlands-Indië voelt dat zijn ouders moesten verlaten. Samen met het Berlage Saxofoonkwartet verkent Brokken heimwee in een melancholisch, theatraal vormgegeven vertelconcert met video- en lichtkunst.

 

Datum: 10 september

tijd: 14.00 tot 15.15 uur

plaats: DomusDela,

Kanaalstraat 4,

5611 CT Eindhoven

entree: 18.00 euro

35.00 euro met lunch, zie hieronder

reserveren&kaartverkoop: www.podiumklassiekeindhoven.nl

 

NB de mogelijkheid bestaat de voorstelling te combineren met een lunch in Brasserie Rita, vanaf 12.00.