Jan Brokken en Charlotte van den Broeck over De Gouden Ganzenveer 2023

Jan Brokken ontving dit jaar De Gouden Ganzenveer voor zijn oeuvre. Hij mocht de aanmoedigingsprijs, de Jonge Veer, uitdelen aan een talent onder de 35, dat zich onderscheidt door een virtuoze omgang met taal, het geschreven woord en communicatie met een jong en nieuw publiek. Jan Brokken koos de Vlaamse schrijver en dichter Charlotte Van den Broeck, ook door anderen herkend als een van de grootste talenten van haar generatie. Naar aanleiding van de toekenning van de prijzen schreven de laureaten ieder een tekst, die in één boek gepubliceerd gaat worden: ‘Een verhaal brengt een verhaal voort’. Jan Brokken’s verhaal kreeg de titel ‘Leven vanuit je zintuigen’, dat van Charlotte Van den Broeck ‘In een kiem’.

Op 14 december komen zij naar Donner om te spreken over De Gouden Ganzenveer en hun boek, over kunst en cultuur, over de literatuur en het leven. Na afloop wordt u een drankje aangeboden en kunt u informeel met de schrijvers in gesprek treden. Uiteraard signeren zij hun werk.

Donderdag 14 december 19:30 – 21:00 uur. Toegang gratis, aanmelden verplicht via marketing@donner.nl