Lezingtournee ‘De ontdekking van Holland’

De ontdekking van Holland, het nieuwe boek van Jan Brokken,  werd al uitgebreid besproken in de media met interviews in de Telegraaf, NRC, de Volkskrant, OVT en Tijd voor Max. In de week na verschijnen kwam het bovendien op #5 binnen in de Bestseller 60 en op #1 in het NRC.

‘Ik geloof niet dat er veel Nederlandse schrijvers rondlopen die ik meer benijd en bewonder dan Jan Brokken. Hij heeft een geheel eigen genre uitgevonden, waarin geschiedenis, kunst, reizen en autobiografie samenkomen. (…) Brokken is een van die zeldzame schrijvers bij wie het me eigenlijk niet zoveel uitmaakt waarover hij schrijft. Hij heeft de gave vrijwel alles interessant te maken, en dat doet hij ook nog eens in een jaloersmakend mooie stijl. Wie nog nooit iets van hem heeft gelezen, doet zichzelf echt tekort.’ – Katja de Bruin – VPRO Boekengids

Vanaf 5 maart geeft Jan Brokken lezingen en openbare interviews door het hele land, zie de agenda op deze website.