Winter in Riga

Het Belgische literaire tijdschrift De Brakke Hond opent haar jongste nummer (02/11) met Winter in Riga, een twaalf pagina’s tellend reisverhaal waarin Jan Brokken zijn weerzien met Riga beschrijft. De reactie van een Belgische lezeres: “Een wonderschoon verhaal. Ik kreeg er heimwee door naar je boek en heb onmiddellijk Baltische zielenweer opgepakt. Mooi dat je dezelfde mensen in Riga terugziet, Ināra Belinkaja en Ainars Roze. Ik heb het gevoel dat ze nu ook een beetje tot mijn familie zijn gaan behoren. Mooi dat je weer nieuwe mensen leert kennen zoals Renate Punka, die je met een paar pennenstreken neerzet. En dan het absurde verhaal van die snelweg dwars over de Russische begraafplaats! Je bent echt mijn ideale schrijver, door je levendige stijl, je onbevangen blik en je oog voor al die rare menselijke dingen.” In Winter in Riga is helaas wel een storende fout geslopen: de titel van het tweede deel moetMaart 2011 zijn en niet Maart 2007.