Concertlezing Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Kortenhoef

Op uitnodiging van de Stichting Kunst aan de Dijk brengen Jan Brokken (tekst), Marcel Worms (piano) en Eleonore Pameijer (fluit) op donderdag 11 mei hun indrukwekkende tekst- en muziekprogramma Verborgen Geschiedenis, Verboden Muziek in Het Oude Kerkje in Kortenhoef. Naar aanleiding van zijn boek De vergelding, een dorp in tijden van oorlog vertelt Jan Brokken over het wegmoffelen van dramatische oorlogsgebeurtenissen. Hij belicht tevens de goeddeels vergeten muziekwerken van componisten wier werk verboden was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van Dick Kattenburg, Johanna Bordewijk-Roepman, Leo Smit, Rosy Wertheim, Marius Flothuis, Paul Hermann en Nico Richter. De meeste van deze componisten overleefden de oorlog niet en kwamen om in concentratiekampen. Het opvallende is dat hun muziek niet diep tragisch is maar getuigt van een enorme vitaliteit. Dick Kattenburg kan gerust de Nederlandse Gershwin worden genoemd en Leo Smit en Rosy Wertheim zochten hun inspiratie in Frankrijk bij o.a. Ravel. Ook muzikaal is dit programma bijzonder interessant en veelzijdig.

 

Datum: 11 mei

aanvang: 20.15 uur

locatie: Het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, 1241 LZ, Kortenhoef

entree: 21 euro (bezoekers), 17 euro (donateurs)

organisatie&reserveren: www.kunstaandedijk.nl