Exclusieve uitgave van ‘De rechtvaardigen’ op Bookstoreday 14 april

Op 4 oktober verschijnt het nieuwe boek van Jan Brokken, De rechtvaardigen. Tijdens Bookstoreday op zaterdag 14 april a.s. is er in de boekhandel voor 4,99 euro een exclusieve uitgave verkrijgbaar waarin de eerste twee hoofdstukken te lezen zijn.

Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog ontdekt de Nederlandse consul in Kaunas (Litouwen) een manier om duizenden uit Polen gevluchte Joden het leven te redden: hij schreef voor hen een visum uit voor Curaçao. Daarmee reisden de Joden met de Trans-Siberië Express naar Japan, van waaruit ze zich over de hele wereld verspreidden. Vrijwel allen overleefden de oorlog.

Jan Brokken beschrijft in De rechtvaardigen het leven van deze consul, Jan Zwartendijk, en de lotgevallen van veel van de ontkomen Joden in een meeslepend epos, waarin een treffend beeld wordt geschetst van een wanhopige tijd. De rechtvaardigen is een les in moed, in het maken van de juiste keuzes op het juiste moment.