Driedelige docu-dramaserie ‘De droevige kampioen’ op NPO 2

Op vrijdag 19 maart begint de driedelige docu-dramaserie van de VPRO over tafeltennislegende Robert Hosé

Hosé was hét rolmodel van een nieuwe, zelfbewuste generatie zwarte Antillianen. Maar hoe verging het de voormalige sportheld zelf?

De serie De droevige kampioen is geïnspireerd op het gelijknamige boek van Jan Brokken. Zijn roman over Riki Marchena is gebaseerd op het ware levensverhaal van Robert Hosé, tafeltennislegende uit Curaçao. Brokken, die zelf jarenlang op Curaçao woonde, leerde Hosé kennen toen deze zijn auto wilde wassen.

Ruim vierhonderd uur interview met de inmiddels drugsverslaafde en al ruim veertig jaar op straat levende Hosé, alsmede vele gesprekken met mensen die hem uit zijn hoogtijdagen kenden, leverden de basis voor zijn roman. Brokken sprak de voice-over van de serie in.

19 maart, 26 maart en 2 april om 22.15 op NPO 2