Jan Brokken over ‘Het eiland van Jean Rhys’

Op uitnodiging van de Werkgroep Caraïbische Letteren gaat prof. dr. Michiel van Kempen, hoogleraar in de Caribische Letteren aan de Universiteit van Amsterdam, op zondag 24 oktober in gesprek met Jan Brokken over Het eiland van Jean Rhys. Over dat boek schreef prof. Van Kempen: ‘Brokken maakt zichtbaar en inzichtelijk wat een literair werk vermag en wat we uit geen stapel studies naar de slavernij en haar erfenis te weten komen: trots, gekrenktheid, eenzaamheid en wanbegrip als nasleep van eeuwen inhumaniteit.’

Tijdens de middag zullen tevens enige fragmenten getoond worden van de documentaire They destroyed all the roses van Jan Louter, gebaseerd op het boek van Jan Brokken. In de film is Jan Brokken de verteller die de kijker meeneemt naar het eiland van Jean Rhys.

 

Datum: 24 oktober

tijd: 15.00 tot 17.00 uur

plaats: Pintohuis,

Sint Antoniebreestraat 69

1011 HB Amsterdam

informatie&reserveren: www.werkgroepcaraibischeletteren.nl