‘Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl’ – Katja de Bruin in de VPRO gids over ‘De ontdekking van Holland’

Het is weer een echte Brokken, geschreven in die fluwelen, beeldende stijl, soms klein en persoonlijk, dan weer breed uitwaaierend. Kunst, geschiedenis en reizen; alles waarover hij zo graag schrijft komt erin samen. Hotel Spaander is een onderwerp dat hem past.’ – Katja de Bruin in de VPRO gids

In  zijn nieuwe boek De ontdekking van Holland,  vertelt  Jan Brokken de vergeten geschiedenis van kunstenaarshotel Hotel Spaander in Volendam. De gastvrijheid van uitbaters Leendert en Aaltje Spaander, de levendige avonden en ateliers op de begane grond bleken vanaf 1881 een magneet voor grote aantallen kunstenaars. Uit de hele wereld kwamen ze naar Volendam. In De ontdekking van Holland wekt Jan Brokken deze onderbelicht geschiedenis tot leven.
Op 19 februari was hij te gast bij Tijd voor Max. Bekijk het gesprek hier (vanaf 14.25)