650 Zutphenaren naar concertlezing Baltische zielen

Bij iedere concertlezing over Baltische zielen denken schrijver Jan Brokken, pianist Marcel Worms en violist Ursula Schoch dat de climax aan aandacht en enthousiasme is bereikt. Op de volgende concertlezing blijkt de zaal dan nóg voller te zitten en houdt de staande ovatie nóg langer aan. Maar de komende uitvoering van woensdag 26 novemberin de Buitensociëteit in Zutphen lijkt nauwelijks meer te evenaren. 650 Zutphenaren hebben een kaartje voor de avond gekocht. Een schitterend succes, ook voor de organisator: boekhandel Van Someren&Ten Bosch, die met deze feestelijke avond haar 170-jarig bestaan viert. Twee dagen later, op 28 november, voeren Jan Brokken, Marcel Worms en Ursula Schoch het programma in Haarlem uit, dan reizen ze naar Estland, Letland en Litouwen voorconcertlezingen in Tallinn, Riga en Vilnius die door de Nederlandse ambassades in de Baltische landen zijn georganiseerd.