‘In het huis van de dichter’ wordt verfilmd

NFI Producties en regisseur Sander Burger gaan In het huis van de dichter van Jan Brokken verfilmen, het boek over zijn vriendschap met de pianist Youri Egorov. In het huis van de dichter werd alom geroemd, Maarten ’t Hart noemde het ‘een zeldzaam geslaagd meesterwerk.’ Van het boek zijn verschillende vertalingen in voorbereiding.

NFI Producties en regisseur Sander Burger gaan In het huis van de dichter van Jan Brokken verfilmen, het boek over zijn vriendschap met de pianist Youri Egorov. Het Nederlands Fonds voor de Film heeft ontwikkelingssteun aan het project verleend.

In 1976 ontvluchtte Youri Egorov de Sovjet-Unie, datzelfde jaar vestigde hij zich in Amsterdam. De eigenzinnige pianist leidde een rebels bestaan. Zowel in Europa als in de VS en Japan maakte hij diepe indruk met zijn poëtische vertolkingen. Het afscheid van zijn familie en van Rusland viel Egorov zwaar. Jan Brokken maakte zijn vertwijfeling van dichtbij mee. Youri Egorov overleed in 1988 aan de gevolgen van aids. Hij werd slechts 33 jaar.

In het huis van de dichter werd alom geroemd, Maarten ’t Hart noemde het ‘een zeldzaam geslaagd meesterwerk.’ Van het boek zijn verschillende vertalingen in voorbereiding.